Περί "Αρμονίας" απόψεις

Η ιδέα υπάρξεως του αιθέρα υπάρχει ιστορικά καταγεγραμμένη από τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Ο Ορφέας, ο μεγάλος αυτός μύστης της ανθρώπινης ψυχής μίλησε πρώτος για τον αιθέρα και τον περιγράφει σαν «κοσμικό ρευστό που πληροί τα πάντα» και περιέχει στην ουσία του την Συμμετρία και την Λογική του παντός.
Αυτή τη συμμετρία,την συλλαμβάνει ο Μέγας Μουσουργός με τις «αρμονικές» που παράγει η Ορφική λύρα του.

Ας προσπαθήσουμε όμως να συλλάβουμε , γιατί τα άγρια ζώα όταν άκουγαν τον Ορφέα να παίζει την λύρα του ημέρωναν και γιατί τα πουλιά έκαναν σύναξη τριγύρω του , ακούγοντας τους ήχους της .
Ας προσπαθήσουμε ακόμη να συλλάβουμε τον σκοπό υπάρξεως του αιθέρα και τις επιδράσεις μιας «αρμονικής» στη ζωή και τη δράση των όντων του φυσικού κόσμου.

Πριν ακόμα επικρατήσει η Θεωρία της Σχετικότητος στο χώρο της φυσικής , ο αιθέρας εθεωρείτο ότι έχει τις ιδιότητες ενός «μέσου» με ελαστικές ιδιότητες, ότι δρούσε με πλήρη κάλυψη στον κοσμικό χώρο και μεσολαβούσε στην διάδοση της κυματικής φύσης του φωτός.

Ο Ισαάκ Νεύτων , στις αρχές του 1700, μετά από εμβριθείς μελέτες διεπίστωσε ότι , για να διαδοθεί η κυματική φύση του φωτός χρειάζεται απαραίτητα ενα «μέσο» . Αυτό το μέσο είναι ο αιθήρ.
Για να ελέγξουμε π.χ σήμερα ενα καρδιογράφημα χρειαζόμαστε απαραίτητα το «μέσο» πάνω στο όποιο εγγράφονται οι παλμοί.
Αναζητώντας στη σύγχρονη φυσική ενα επιστημονικό όρο που να συμπεριλαμβάνει τα απειράριθμα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει ο φυσικός κόσμος από την ύπαρξη του αιθέρα, βρίσκουμε ως πλέον κατάλληλο τον όρο «ακτινοβολία» (radiation).
Ακτινοβολία σημαίνει : οι πολλαπλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να ακτινοβολή ενα άτομο περιλαμβάνοντας τις ακτίνες Χ και Γάμμα, τα φορτισμένα σωματίδια και όλα τα ουδετερόνια (νετρόνια).

Η μοντέρνα Φυσική παραδέχεται ότι η ύλη και η ενέργεια είναι διαφορετικές μορφές του ίδιου πράγματος.
Άρα, ο απόλυτος ορισμός που μπορούμε να προσδώσουμε στο κοσμικό υλικό που καλύπτει το πάν είναι ο «αιθήρ αλληγορούμενος».

Αν πούμε τον αιθέρα ενέργεια, ή ύλη, ή ακτινοβολία ή ό,τι άλλο τι, ένα είναι πραγματικό σαν γεγονός . Ότι αν δεν υπήρχε και στη θέση του υπάρχει το απόλυτο κενό, το φως δεν θα μπορούσε να διαδοθή. Άρα ο αιθήρ είναι το «μέσον», όπως κι αν ο καθ ΄ένας χωριστά το εννοεί!

Όμως, έμεινα κατάπληκτος όταν πληροφορήθηκα ότι, μια αρμονική νότα σε διάρκεια ενός δευτερολέπτου παράγει 1618 παλμούς. Όπως είναι γνωστό ο «Χρυσός Αριθμός» του Πυθαγόρα είναι ο 1, 618. Άρα ο Χρυσός Αριθμός αποτελεί τη μαθηματική ταυτότητα της Αρμονίας.
Και βεβαίως, για να διαδοθή αυτή η ταυτότητα μέσα στον χώρο , μεσολαβεί ο αιθήρ.

Όλα αυτά τα πιστοποιεί η Επιστήμη, ερμηνεύοντας τα ίδια πράγματα με διαφορετικές λέξεις.

Ας προσπαθήσουμε όμως να αντιληφθούμε εμείς οι άνθρωποι πως είναι φτιαγμένος ο κόσμος που ζούμε και πώς λειτουργεί για λογαριασμό μας η Δημιουργία.

Το σώμα μας είναι φτιαγμένο από «mind stuff», από νοητικό υλικό. Δεν σκεφτόμαστε μόνον με τον εγκέφαλό μας . Το σώμα μας ολόκληρο , σε άπειρα μερίσματα που το καθένα σκέφτεται χωριστά , υπάρχει και λειτουργεί .Το σώμα μας έχει ακτινοβολία, όπως όλα τα σώματα τα κινητά και τα – φαινομενικά -ακίνητα. Οι ακτινοβολίες δημιουργούν πεδία . Άρα όλα συνδέονται μεταξύ τους μέσω των πεδίων με μεσολαβητικό παράγοντα τον αιθέρα.

Η ακτινοβολία που εκπέμπει ο άνθρωπος , αν είναι αρμονική και μεταδίδεται με 1618 παλμούς στο δεύτερο λεπτό, αποδεικνύει ότι ο ίδιος ο άνθρωπος είναι αρμονικός .
Αν ο άνθρωπος είναι αρμονικός ,κάνει αυτό που κάνει η ίδια η φύση. Συμβιώνει με όλα μέσω αρμονικών παλμώσεων. Οι αρμονικές παλμώσεις είναι οι κραδασμοί. Πολύ συχνά λέμε για κάποιον ότι έχει θετικούς κραδασμούς δηλαδή καλωσύνη και αγάπη, η δεν έχει. Όμως , εδώ , ο νους σταματά : » ο αιθήρ καταγράφει τις θετικές η αρνητικές παλμώσεις και τις διατηρεί για πάντα».

Ο,τι αρμονικό η δυσαρμονικό πράττουμε η σκεφτόμαστε σ΄ αυτό τον κόσμο δεν χάνεται, αλλά αντίθετα καταγράφεται. Σε κάθε στιγμή παράγουμε με μαθηματικούς όρους καλές και κακές πράξεις, που όλες μένουν εγγεγραμμένες στη μνήμη του σύμπαντος .

Βιώνουμε έναν κόσμο που μας περιβάλει ,μέσω μιας απερίγραπτης «αρμονικής» συμπεριφοράς των πάντων κι εμείς τον αρνούμεθα .

Από ένα βοτσαλάκι του γυαλού μέχρι την θέα του κοσμικού Σύμπαντος, όλα μα όλα περιγράφουν την αρμονία μέσα από το θαύμα του » Χρυσού Αριθμού» και μας καλούν, απλά, να τα αγαπήσουμε. Και εμείς ανάλγητα, απάνθρωπα, εγκληματικά και αδυσώπητα τα αρνούμεθα.
Ας προσπαθήσουμε να δούμε τον διπλανό μας, τον συνάνθρωπό μας , και την κοινωνία μας, τα όντα των κόσμων και ολόκληρη την φύση με αγάπη, τρυφερότητα και στοργή.
Ας ενωθούμε με 1618 παλμούς με την δική τους «αρμονική» .Κι ας χαθούμε στην απειροστική ευδαιμονία της ψυχής που αποτελεί τον «κορυφαίο σκοπό» μέσα στον οδυνηρό κόσμο της ψευδεπίγραφης ζωής των αισθήσεών μας.

Παύλου Πισσάνου
http://www.eptapolis.gr/sunday_newspaper3.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s